Historia

För inte allt för länge sedan…, på en plats inte alltför långt borta…, det var en gång…
Ja, det är ungefär så vi på 450 Gradi känner det. Vi började smått men med stora ambitioner som den lilla kvarterspizzerian i Käppala på Lidingö 2015. Men i och med flytten ner till kajen vid Dalénum tre år senare (och värvningen av mittfältaren, spelfördelaren och Italienproffset Jesper Blomqvist), tog vi det definitiva klivet upp till den högsta divisionen.

Det finns inga genvägar till den perfekta pizzan, utan vi har jobbat och jobbar oförtrutet hela tiden vidare med att försöka bli ännu bättre. Med kärlek, glädje, passion och hårt arbete. Ett kvitto på detta är bland annat att vi lyckats med bedriften att få utmärkelsen en av Sveriges bästa pizzerior av italienska Gambero Rosso fyra år i rad och placerats oss på Top 50 pizza i Europa de två senaste åren.

Ny Restaurang

Nu tar vi nästa steg och slår upp portarna i anrika AGAs restaurang nere vid kajen, där vi förutom att servera goda pizzor kommer att erbjuda fler italienska rätter, ha två barer, egengjord glass och på sikt även erbjuda en italiensk delikatessbutik samt fest- och konferensmöjligheter.

Varmt välkomna, eller som vi säger på italienska benvenuto!
Ps. Om någon undrar över vårt namn så är vår pizza av Napolitansk stil, med höga kanter och är inne i den vedeldade ugnen med 450 grader max 90 sekunder.

Våra Napolitanska Pizzor

Karakteristiskt för den napolitanska pizzan är den tjockare kanten (ca 2 cm) som är lite bränd, med andra ord så har vi har inte glömt din pizza i ugnen.

Smaklig pizza önskar vi på 450 Gradi!

Boka BordMeny

Utmärkelser

Ett bevis på att vi gjort och gör rätt, förutom våra fantastiskt nöjda kunder, är att vi fått härliga utmärkelser genom årens lopp.

Utsedd till en av Sveriges bästa pizzerior 2018 till 2022.
Nr 1 på Tripadvisor av 33 restauranger på Lidingö.
Vald till en av Europas 50 bästa pizzerior, 2020 och 2021.
4,6/5 stjärnor med över 1000 recensioner.

I Media