Historia

För inte allt för länge sedan…, på en plats inte alltför långt borta…, det var en gång…
Ja, det är ungefär så vi på 450 Gradi känner det. Vi startade upp som den lilla kvarterspizzerian i Käppala på Lidingö 2015. Vi fick en fin start, efterfrågan blev allt större och vi kände att vi snabbt växte ur lokalen.

I och med flytten ner till kajen i Agas kulturmärkta lokaler vid Dalénum tre år senare och med värvningen av mittfältaren, spelfördelaren och Italienproffset Jesper Blomqvist, tog vi det definitiva klivet upp till den högsta divisionen.

Det finns inga genvägar till den perfekta Napolitanska pizzan. Vi har jobbat och vi jobbar oförtrutet hela tiden vidare med att bli ännu bättre. Vi gör det med kärlek, glädje, passion och hårt arbete. Ett kvitto på vår höga ambition är bland annat att vi lyckats med bedriften att få utmärkelsen, En av Sveriges bästa pizzerior av italienska Gambero Rosso fyra år i rad och placerat oss på Top 50 bästa pizza i Europa de tre senaste åren. Vårt namn är baserat på vår pizza i Napolitansk stil, med höga och något brända kanter, den är inne i vår vedeldade special ugn med 450 grader i max 90 sekunder.

Ny Restaurang

Nu tar vi nästa steg och slår upp portarna i anrika AGAs restaurang nere vid kajen, där vi förutom att servera goda pizzor kommer att erbjuda fler italienska rätter, ha två barer, egengjord glass och på sikt även erbjuda en italiensk delikatessbutik samt fest- och konferensmöjligheter.

Varmt välkomna, eller som vi säger på italienska benvenuto!
Ps. Om någon undrar över vårt namn så är vår pizza av Napolitansk stil, med höga kanter och är inne i den vedeldade ugnen med 450 grader max 90 sekunder.

Våra Napolitanska Pizzor

Karakteristiskt för den napolitanska pizzan är den tjockare kanten (ca 2 cm) som är lite bränd, med andra ord så har vi har inte glömt din pizza i ugnen.

Smaklig pizza önskar vi på 450 Gradi!

Boka BordMeny

Utmärkelser

Ett bevis på att vi gjort och gör rätt, förutom våra fantastiskt nöjda kunder, är att vi fått härliga utmärkelser genom årens lopp.

Utsedd till en av Sveriges bästa pizzerior 2018 till 2022.
Nr 1 på Tripadvisor av 33 restauranger på Lidingö.
Vald till en av Europas 50 bästa pizzerior, 2020 och 2021.
4,6/5 stjärnor med över 1000 recensioner.

I Media